Актуални новини

Развитие на сътрудничеството с търговско промишлената палата на Одрин

14.01.2016. odrin deleg 1

 На 14. 01. 2016 г. председателят на Бургаската търговско-промишлена палата инж.Цанко Иванов прие делегация от ТПП Одрин, водена от председателя Реджеб Зипкинкурт. Поводът за визитата бе текущата покана за проектни предложения по Интеррег ИПП Програма за транс-гранично сътрудничество България – Турция.
Експертите на БсТПП обсъдиха с турската си колежка Гюлиз Елиф Ярдъмджъ идеи за съвместен проект, а председателката на жените предприемачи към одринската палата Елмаз Аслан информира за поредната им инициатива организиране на пазари за домашно произведени храни.

Председателят Иванов отбеляза, че бизнес средата в страната се характеризира с липса на доверие и склонност да се спестява, която води до свиване на потреблението и стагнация на икономиката. В отговор г-н Зипкинкурт отправи покана за гостуване на делегация от БсТПП в Одрин за обмяна на опит, възраждане на предприемаческия дух, желанието да се поема риск и насърчаване на стопанските инициативи. Мероприятията на двете палати се осъществяват в изпълнение на сключеното по между им споразумение за сътрудничество.

14.01.2016. odrin deleg 2

14.01.2016. odrin deleg 3

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *