Актуални новини

Посещение от Стокова борса Лозенград в Бургас

21.12.2015 borsa Lozenvrad v Bs 1

На 21.12.2015 г. Председателят на Бургаската търговско-промишлена палата инж. Цанко Иванов прие делегация отСтокова борса – Лозенград. Повод за срещата бе обсъждането на проектни идеи за подаване на съвместно проектно предложение по текущата покана по Интеррег ИПП Програма за транс-гранично сътрудничество България – Турция.
Господин Иванов отбеляза, че към момента българското законодателство не е насочено към борсовата търговия, но опитът на гостите от Лозенград може да е полезен у нас, когато се създата необходимите условия.

Председателят на Младежката стокова борсаСерхад Гюней припомни, че в организацията членуват мъже на възраст от 18 до 40 години, които развиват собствен бизнес или търговия. Той отправи покана към Бургаската палата да организира опознавателно посещение за своите млади членове.
За структура на жените предприемачи към борсата Умут Карасейфиолу поясни, че главната й идея е дамите да бъдат привлечени към активен бизнес. ЕС отпуска средства за женски сдружения, с помощта на банките се отпускат кредити, провеждат се курсове за обучение по професии, допълни той.
На срещата присъства и Председателката на Клуба на жените към БсТПП г-жа Соня Георгиева. Тя изказа своето задоволство, че макар и опосредствано има възможност да осъществи контакт със сродната структура в Лозенград и изрази надежда за организирането и провеждането на съвместни мероприятия.
Срещата приключи с ангажимент за поддържане на добри връзки между двете организации и техните подструктури за млади предприемачи и бизнес дами.

21.12.2015 borsa Lozenvrad v Bs 2

21.12.2015 borsa Lozenvrad v Bs 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *