Актуални новини

Дирекция ”Бюро по труда” Бургас уведомява всички работодатели от реалния сектор, че все още могат да подават заявки по схема „Младежка заетост”.

az

 

Заявките се подават по улеснен за работодателите образец. Работодателите могат да подават заявки за свободни работни места, като същите ще се обработват текущо по реда на тяхното постъпване. Заявки се приемат до 31 декември или до изчерпване на финансовия ресурс по схемата.
Схемата „Младежка заетост“ дава възможност на работодателите да наемат младежи до 29г. в две основни направления:
Стажуване: Работодателят или определен от него служител да изпълнява ролята на наставник на наетия по схемата младеж. Ще бъдат покрити разходите за възнаграждения в размер на минималния осигурителен доход, здравните и социалните осигуровки на младежите за срок от 6 месеца и евентуални осигуровки още 6 месеца.


Обучение по време на работа: Предвижда се работодателят или определен от него служител да изпълнява ролята на наставник срещу възнаграждение ½ МРЗ. Ще бъдат поети разходите за възнаграждения на наетото лице в размер на 90% от мини-малната работна заплата за страната и разходите за здравни и социални осигуровки за срока на обучение.
Повече информация по схемата може да получите  в Дирекция „Бюро по труда” – Бургас, ул. ”Перущица” №67, ет.1, стая №2, или на тел.056/81-39-45.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *