Актуални новини

Отмяна на гръцкия „превантивен“ данък

svobodna targovia1

 На 6.11.2015 г. в БТПП постъпи писмо от Европейската комисия /ЕК/, с информация относно отмяна от страна на Гърция на разпоредбата от гръцкия данъчен закон, с която беше въведен т.нар. “превантивен” данък от 26% за български предприятия, търгуващи с Гърция.
На 3 август 2015 г. ЕК се произнесе по жалба на БТПП, като установи, че с посочената разпоредба Гърция е в нарушение на европейското законодателство. Също през август 2015 г., Гърция отмени спорния законов текст.

С писмото се предлага ЕК да прекрати процедурата по жалбата, освен ако БТПП не представи друга информация за нарушение на правото на ЕС. Срокът за изпращане на такава информация е 1 месец от получаване на писмото – т.е най-късно до 6 декември 2015 г.
В случай, че имате относима информация за нарушение на европейското право, моля преди указания срок да я изпратите на БТПП на мейл: vzartova@bcci.bg или z.salova@bcci.bg , с оглед представянето й на ЕК. В противен случай, БТПП няма да възрази срещу прекратяване на процедурата на ЕК спрямо Гърция.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *