Актуални новини

Нов проект на Бургаската палата

sozopol230615 1


На 23 юни 2015 г. в Созопол се състоя поредното заседание на Комитета за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция. В рамките на откриването тържествено бяха връчени подписаните договори на бенефициенти, успешно защитили своите проектни предложения. Сред тях беше и Бургаската търговско промишлена палата с поредния си проект със заглавие „От Черно до Егейско море – нови възможности за туризма и съпътстващия бизнес“. Партньор от турска страна е търговско промишлената палата на Кешан. Председателите на двете партньорски организации – инж. Цанко Иванов и г-н Хелваджиоглу изразиха своето задоволство от положителния резултат, постигнат вследствие добрата работа на екипа по проекта.

Бе проведена и първата организационна среща, на която освен председателите на двете палати и екипа на проекта присъстваха и членове на управителните органи.
Проектът „От Черно до Егейско море“ е насочен към създаването на стратегия и разработването на туристически маршрути в трансграничния регион, включващи непознати и малко известни природни и културно исторически забележителности. Естествено важна роля е отредена и на подкрепата на съпътстващия туризма бизнес, което би довело до повишаване качеството на живот от двете страни на границата.

sozopol230615 2

sozopol230615 3

sozopol230615 4

sozopol230615 5

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *