Актуални новини

Насърчаване на предприемачеството в ЕС, България и личността

jeni ukr110615 1

 

На 11.06.2015 се проведе поредната среща на Клуба на жените в бизнеса към БсТПП. Темите бяха подаденото проектно предложение по програма „Еразъм за млади предприемачи” и дейността на г-жа Елена Мудрецкая в България.
След приветствията от Председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов и Председателката на Клуба на жените г-жа Соня Георгиева, Боряна Желева запозна присъстващите с проектното предложение по програма „Еразъм за млади предприемачи”. Палатата участва в консорциум с още 8 партньори от Италия, Испания, Португалия, Словакия, Словения, Полша и Унгария.

Проектът YES MOST предвижда обмен на опит между млади предприемачи и работещи предприятия за срокове от 1 до 6 месеца. Основната целева група са предприемачи в най-ранните етапи на стопанската си дейност или планиращи да започнат собствен бизнес на базата на обоснован план. В съответствие с приоритетите на ЕС 2020 за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж особено внимание се отделя на развитието на женското предприемачеството.
Във втората част на срещата г-жа Елена Мудрецкая представи дейността си в България. Тя е автор на книгата „Физика и реалността на Земята. Поглед отвън“, член-кореспондент на Академията на медицинските и техническите науки на Украйна, носител на ордени Вернадска Звезда. В продължение на 20 години провежда семинари за развитие на личността, семейството и бизнеса по целия свят. Учениците й са на възраст от 9 до 70 години и с различно обществено положение. Тя им помага в забързаното ежедневие да намерят отговор на въпроса какво искат за да бъдат щастливи. Опитвам се да покажа на хората къде грешат и какви са решенията. Големите проблеми се явяват, когато не можем да се справим с предизвикателствата на властта и парите, каза Мудрецкая. Според нея способностите са вярваме, да бъдем в крак с времето и да отсяваме необходимото са ключовете към богатството, щастието и успеха.
На въпроса на г-н Иванов защо българите не са щастливи лекторката отговори, че недооценяваме в каква прекрасна страна живеем. На тази територия и с това население можете да създадете рай, като започнете с работа върху себе си.
Срещата се осъществи с любезното съдействие на г-н Юрий Куренков, Представител на Украинската ТПП за Балканите. Той лично е изпитал благотворната промяна от обучението при Мудрецкая. Сериозна и отговорна работа е да покажеш проблемите на хората и да им помогнеш да съберат мъжество да ги разрешат, отбеляза Куренков.
Срещата завърши с изявен интерес от Клуба на жените за участие в семинар с бизнес насоченост.

jeni ukr110615 2

jeni ukr110615 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *