Актуални новини

Нов трафик и качествени транспортни услуги в Бургас и региона за следващите 10 години

italianci08042015 1

Тази идея, разговорите и изразените мнения около нея, бе основна тема на срещата, провела се на 08.04.2015г. в залата на БсТПП с представители на 2 водещи италиански консултантски компании в сферата на градския трафик и транспортни услуги, придружени от г-н Тодор Табаков, член на УС на БТПП.
В приветственото си обръщение Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов изрази задоволството си от визитата на италианските гости, запозна ги с 110 годишната история на Бургаската Палата, предмета на дейности и услуги, които предлага в подкрепа на бизнеса, както и представи присъстващите  експерти от Палатата и г-н Димитър Григоров- дългогодишен ръководител и понастоящем предприемач в областта на автотранспорта в Бургас, член на УС на БсТПП.

Господин Иванов акцентира върху факта, че в далечните години именно създаването на Българо – италианска търговско промишлена палата с офиси във Венеция, Торино, Милано и други градове е първата стъпка в организирането и функционирането на такава българска организация в помощ и защита интересите на компаниите. В днешно време Италия е на трето място сред страните в търговски ни стокообмен с 3,8 млр евро, а италианските чужди инвестиции са около 1,4 млр евро. За времето от 1958 г. до 2007 г. между двете държави са подписани 16 междуправителствени спогодби и споразумения.
С голям интерес гостите се запознаха с разработената от експертите на БсТПП презентация на инвестиционния потенциал на Бургска област, представена от Ваня Тонева, секретар международни контакти в Палатата. Антонио Привитера и Валентино Дзанин благодариха за поканата и представиха накратко двете си фирми от Италия, както и общият им съвместен проект за консултации на държавни, общински и частни инвеститори в сферата на градския трафик и инвестициив транспортните услуги в градските и извънградски зони. Нови схеми за паркиране, нови пешеходни зони, велоалеи, велосипеди под наем са само част от дискутираните теми за Бургас и възможностите за разрастване през следващите 10 години на града и трафика в него. Консултантите от италианските фирми „Лем Риплай” и „Тема” съдействат за усъвършенстване на мобилността и въвеждане на по-интелигентни транспортни схеми в Ломбардия, Тоскана, Рим, Флоренция и с радост и желание предлагат съдействие и бъдещи съвместни проекти в Бургас и страната, заедно с БТПП и Бургаската ТПП за препоръки на фирми и специалисти в този бранш.
След посещението на италианските консултанти в БсТПП, ръководството на Палатата оказа съдействие за провеждането на среща със зам.кмета и специалисти от Община Бургаси участва в нея.

italianci08042015 2

italianci08042015 3

italianci08042015 4

italianci08042015 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *