Предстоящи събития

Правителството и бизнесът ще обсъдят енергийната ефективност на ВиК сектора

Седмата международна конференция БУЛАКВА ще се проведе на 12 и 13 март
Водата е ключов ресурс и нейното управление е социално предизвикателство. Недостатъчните водни ресурси се очертава да доведат до 40% недостиг на вода до 2030 г., сочи прогнозата на ООН.
Икономическото ползване на водата е една от основните задачи на правителството и компаниите в сектора. Ето защо на 12 и 13 март в Интер Експо Център, в рамките на B2B форума за воден мениджмънт ВОДА СОФИЯ, ще се проведе годишната международна конференция на БАВ – БУЛАКВА.

Чрез иновации към енергийна ефективност
Преди две години Европейската комисия прие Европейското партньорство за иновации (ЕПИ) за водата. Основната цел на плана е иновациите да осигурят решения за нерационалното изпозлване на водните ресурси.
За да бъде успешно партньорството на България, са нужни научноизследователски разработки и редица промени, свързани с икономичното използване на водните ресурси, технологиите за третиране на отпадъчни води и утайки, както и енергийната ефективност в сектора.
Тези теми ще бъдат дискутирани по време на БУЛАКВА, като конференцията ще свърже търсещата и предлагащата страна на иновациите, за да улесни внедряването на конкретното решение.
Участие в събитието ще вземат представители на МРРБ, МОСВ, МЕ, ДКЕВР, Посолството на Франция и ВиК оператори.
Конференцията през 2014
Иновативните решения във водния сектор бяха тема на БУЛАКВА и през 2014 г. Форумът отново се проведе по време на ВОДА СОФИЯ, като беше структуриран в два основни конферентни панела.
Първият панел представи приоритетите във ВиК сектора, като беше коментирана и Стратегията за отрасъла и генералните ВиК планове. Във втората част бяха обсъдени направления като ЕСРИ ГИС решения в помощ на ВиК операторите, избор на оборудване за обезводняване на утайки и важните сфери за иновации за ВиК операторите в България.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *