Актуални новини

Бизнес дами от двете страни на границата чертаят общи планове

jeni20022015 1

 

На посещение в края на работната седмица бе делегация от Одринска Търговско промишлена палата. Срещата, която се проведе в гранд хотел „Поморие” на 20. 02. 2015 г. бе инициирана от ръководствата на търговските палати на Одрин и Бургас, Съюза на жените – предприемачи към ОТПП и Клуба на жените в бизнеса към БсТПП.
Като домакин гостите приветстваха първоинж. Цанко Иванов, Председател на Бургаската палата и г-жа Соня Георгиева – председател на Клуба на жените в бизнеса към палатата.От страна на гостите поздравления поднесоха, г-н Реджеп Зипкинкурт – председател на Одринската ТПП, председателя на Общото събрание на ОТПП – г-н Мехмед Ерен и г-жа Елмаз Аслан – председател на Съвета на жените – предприемачи.

Целта на форума бе укрепване сътрудничеството между двете женски бизнес организации и създаване на нови партньорства за бъдещи дейности и проекти.
Обсъждаха се възможности за разработване на съвместни проекти по програмата за трансгранично сътрудничество – България – Турция, чиито основни приоритети през следващия програмен период ще бъдат насочени към екологията и устойчивия туризъм.
Голям интерес сред домакини и гости предизвика презентацията на Маргарита Нешева, която бе свързана с производство на козметични био-продукти.
Доц. Мария Никова, директор на колежа по туризъм в Бургас направи презентация на съвременното обучение на кадри за туризма, Соня Енилова, председател на УС на Бургаска регионална туристическа асоциация – представи туристическия сектор в бургаски регион, а инж. Зоя Димитрова презентира идеен проект за изграждане на алтернативни туристически маршрути обхващащи непознати или малко познати културно исторически и природни забележителности в цялата страна.
Официални гостина срещата бяхавицеконсула на Република Турция в Бургас – г-н Йолдаш и зам.- кмета на Поморие – Илия Джингов.

jeni20022015 2

jeni20022015 3

jeni20022015 4

jeni20022015 5

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *