Актуални новини

Споразумение за сътрудничество между палатите на Бургас и Одрин

bs odrin1

 

Делегация от Одринската търговско-промишлена палата, водена от Председателя Реджеп Зипкинкурт посети БсТПП на 19. 12. 2014 г. Ден след като Председателката на Съвета на жените към Одринската ТПП Елмаз Аслан бе отличена с почетна грамота за приноса си в развитието на контактите между жените в бизнеса от България и Турция, партньорите от двете страни скрепиха волята си за сътрудничество с подписването на споразумение.

Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов направи анализ на икономическата обстановка в България като цяло и преглед на резултатите и проблемите на Бургаската търговско-промишлена палата. В контекста на широкообхватния проект на споразумение за сътрудничество между двете институции той конкретизира две приоритетни направления за работа: партньорство по проекти, финансирани от ЕС и насърчаване на женското предприемачество. Председателката на Клуба на жените в бизнеса към БсТПП Соня Георгиева също изрази желание и готовност да работи за популяризирането на стопанската инициативност сред нежния пол посредством съвместни дейности и обмен на добри практики със сродния Съвет на жените предприемачи към Одринската палата.
Г-н Зипкинкурт напълно сподели мнението на българския си колега, че качества като дисциплинираност, социална отговорност, диалогичност, дипломатичност и предпазливост често правят дамите по-успешни в бизнеса. Доказателство за това е, че е управлението на 5 от 9-те му фирми е поверено на жени, както и подетата от него законодателна инициатива за осигуряване на преференциални кредитни условия за жени-предприемачи.
Ръководителите на двете Палати подчертаха традиционно добрите си взаимоотношения с представителите на местната власт и бяха единодушни, че могат да служат като мост за сближаването им.

bs odrin2

bs odrin3

bs odrin4

bs odrin5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *