Актуални новини

Устойчиви холандски бизнес практики в Бургас

hol primorez1

 

Бургаската търговско-промишлена палата, нейният информационен център „Европа директно” и Посолството на Кралство Нидерландия проведоха съвместен семинар „Устойчиви холандски бизнес-практики”. Темата привлече интереса на повече от 60 представители на бизнеса, научните среди и местната администрация на 27. 11. 2014 г. в Гранд хотел „Приморец” в Бургас.
След приветствията на Н. Пр. Том ван Оорсхот, Посланик на Кралство Нидерландия и Красимир Стойчев, зам. кмет на Община Бургас Председателят на Бургаската търговско-промишлена палата инж. Цанко Иванов запозна аудиторията с основните характеристики на българо-холандските търговско-икономически отношения: с 6,3 млрд. eвро преки чуждестранни инвестиции за периода от 1996-та до 2013-та Нидерладия е най-големият чуждестранен инвеститор у нас, търговският стокообмен между двете страни за 2013 е в размер на 1 164,2 млн. eвро.

През същата година държавата ни е посетена от 92 360 холандски туристи. В заключение Председателят изрази своята благодарност към Посланик Оорсхот за избора на Бургас като място за провеждане на мероприятието и изрази надежда, че семинарът ще предостави много полезна информация и възможности да контакти на всички участници.
В кратки 15-минутни презентации слушателите се запознаха с решенията за енергийна ефективност на Djadadji, иновационните подобрения за влекачи на Multraship BV, как може да се стори устойчиво навсякъде с Power Cem, кога е удачно отпадъците да се превръщат в енергия според иновативния подход на Waste4ME, как Damen Shipyards строят и експлоатират кораби екологично. Директорът на Дирекция „Икономически и стопански дейности” на Община Бургас Ивелина Стратева разказа за устойчивите градски проекти и политики на Община Бургас, след което дискусията се пренесе на изискания коктейл, организиран от Посолството.

hol primorez2

hol primorez3

hol primorez4

hol primorez5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *