Актуални новини

Посещение на бургаски бизнес дами в Одрин

jeni odrin1

Клубът на жените в бизнеса към БсТПП участва във форум, посветен на женското предприемачество по покана на Председателката на Съвета на жените към Одринската ТПП Елмаз Аслан. Дами от Турция, Гърция и България присъстваха на събитието на 26.11. 2014 г. в рамките на световната седмица на предрпиемачеството, ден след празника на града.
Приветствия към участничките отправиха Председателката на Съвета на жените предприемачи в регион Мармара Хатидже Бал, Председателят на Одринската ТПП Реджеп Зипкинкурт, Председателят на Одринската стокова борса Йозай Йозтюрк, Кметът на града Реджеп Гюркан, Областният управител Дурсун Али Шахин.

Равенството между половете в бизнеса и политиката, насърчаването на жените и младежите за предприемачество и подобряване на образованието в полза на икономическата свобода бяха лайтмотивите в обръщенията на официалните лица.Доцент Едру Бойаджиолу от Тракийския университет представи данни за развитието на женското предприемачество в Турция и света: макар страната да е на 17-то място по икономически прираст в света, по отношение развитието на жените тя е 125-та. Тази обратна пропорция може да се коригира с навлизането на повече представителки на нежния пол в управлението като съветнички, заключи лекторката.
Сема Елмаджиолу, Председател на изпълнителния съвет на Kayseri Elmacıoğlu Tekstil A.Ş. представи своя предприемачески опит. Майка на три деца, започнала от нулата, днес тя е собственик на три текстилни фабрики, доказвайки че семейните ангажименти не са пречка за успеха в бизнеса.
Председателката на Клуба на жените в бизнеса към БсТПП Соня Георгиева благодари за възможността за участие във форума и изрази надежда, че подобни мероприятия с участие на дами от Балканите ще има и в бъдеще.

jeni odrin2

jeni odrin3

jeni odrin4

jeni odrin5

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *