Актуални новини

Делегация от Лозенградската стокова борса

lozenstok1

На 05. 12. 2014 г. Бургаската търговско-промишлена палата прие делегация от Лозенградската Стокова Борса, Турция. Посещението е първо от кампанията на организацията от южната ни съседка за укрепване на сътрудничеството на подобни организации с работодателски с една важна цел – подкрепа и съдействие на бизнеса от двете държави.
Президентът на борда на Стокова Борса – Лозенград г-н Турхан Алтънтел представи компанията, която оглавява, като разказа накратко за повече от 15-годишната и история, отдели не малко време и за изключително място днес на Борсата  в  търговския  и стопански живот на града, в стокообмена с балкански и европейски държави.

Сред целите на посещението той изтъкна укрепване ролята на Палатата в Бургас, на тази в Лозенград, както и на Стоковата Борса като катализатори за по-доброто представяне на фирмите в двете страни и за развитие на общи дейности по новия програмен период на Европейския Съюз и трансграничните проекти. По този начин дейностите в търговския стокообмен, туризма и културата могат да доведат и до активизиране на търговските ни отношения, добави г-н Алтънтел.
Председателят на Палатата инж. Цанко Иванов приветства гостите и направи преглед на дългогодишните контакти на институцията със Земеделската Камара в Лозенград, както и с други сродни организации от различни градове в Република Турция. Той представи историята, дейностите и екипа на организацията и благодари на гостите за първата им визита. По време на разговорите се очертаха перспективи за сътрудничество, работа по европейски проекти в сферата на туризма, модерните технологии и академичен обмен.

lozenstok2

lozenstok3

lozenstok4

lozenstok5

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *