Актуални новини

Открито разширено заседание на ИС на БсТПП в Карнобат

karnobat1

 На 12.11.2014 г. се проведе открито заседание на ИС на БсТПП в гр. Карнобат. По инициатива на Председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов и Представителя на БсТПП за Карнобат и Сунгурларе г-н Станчо Станков дневния ред на заседанието включваше посещение на завод за санитарни материали на фирма СУОРДСАН ООД и среща с кмета на Община Карнобат и фирми от региона.
Членовете на ИС на БсТПП и експертите от Бургаската палата бяха посрещнати от собственика на завода за производство на тоалетна хартия и санитарни материали в Карнобат.

Г-н Калъч, разказа за направената от семейството му инвестиция в града и разведе групата из цеховете за производство на салфетки, тоалетна хартия, сапун и почистващи и перилни препарати. Ръководството на предприятието сподели занамеренията си да разширят производството в най-скоро време и да открият нови работни места.
След посещението във фирма СУОРДСАН ООД членовете на ИС гостуваха на Кмета на Община Карнобат г-н Георги Димитров. На срещата в кметството г-н Станков беше поканил и водещи фирми от града и региона. Г-н Димитров изнесе информация за икономическото състояние на общината. Той информира присъстващите за изпълнението и резултатите от проектите по които работи общината и високият процент на усвоените европейски средства. Запозна ни с работата по решаване на редица проблеми на общината като газифициране на училища и детски градини, изграждане на пречиствателни станции, разширение и обновяване на пътната инфраструктура и др. Като най-съществен проблем стоящ пред общината,кмета посочи липсата на квалифицирана работна ръка почти във всички области.
Г-н Иванов сподели , че основната цел на това посещение е да запознаем фирмитеи Община Карнобат с дейностите и услугите, които извършва БсТПП и да се информираме за проблемите и трудностите на местния бизнес. В своето изложение г-н Иванов наблегна на новите дейности, които извършва Палатата, обучителния център, обработката на външнотърговски документи, издаване на документи за форсмажор, сертификати за надеждност, извършване на екологични оценки, консултации и др.
Заседанието на ИС продължи в офиса на г-н Станков, където бяха разгледани останалите въпроси от дневния ред и бяха обсъдени предстоящите мероприятия на Палатата.

karnobat2

karnobat3

karnobat4

karnobat5

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *