Актуални новини

Среща на бургаските бизнесдами с международно участие

jeni 10 2014 1

На 07.10.2014 г. в БсТПП се проведепоредната сбирка на Клуба на жените. За пръв път с международно участие, дами от бизнеса, академичните среди и експерти на Палатата участваха в оживена и плодотворна дискусия.
Милея за България и никога няма да я забравя, макар да съм напуснала страната преди повече от 20 години, защото не е хубаво човек да е неблагодарен към мястото, където се е родил, където и минало детството му и където е получил образование.

С тези думи Елмаз Аслан, Председател на Съвета на жените към Търговско-промишлената палата в Одрин обобщи чувствата си към родината по време на срещата на Клуба на жените към БсТПП на 07.10.2014 г. Придружавана от заместник-председателките Лейла Чобаноолу и Беерин Таниолач, членуващата в Съвета Илкнур Йозджан и прес-аташето на ТПП – Одрин Мерал Чинар, госпожа Аслан гостува в БсТПП по любезната покана на Председателя инж. Цанко Иванов. Поводът за визитата е желанието на ръководството на Бургаската палата да даде нов тласък в развитието на Клуба на жените, като предостави възможност на представителки от сродни организации да споделят опита си.
Инженер Иванов приветства присъстващите над 20 дами, номинира г-жа Соня Георгиева, инж. Зоя Димитрова и г-жа Марияна Станева за членове на управително тяло на Клуба, а г-ца Ваня Тонева – за координатор. Номинираните бяха избрани чрез гласуване. Председателят заяви, че Палатата има желание и готовност да подпомага дейността на Клуба, като му определи собствен бюджет и му предостави собствен раздел за публикации в сайта на организацията. Той припомни политиките на Европейския съюз за насърчаване включването на жените във всички области на обществения живот, включително и в управлението на Съюза и насърчи присъстващите да обмислят номинации за бизнес дама на годината, която да бъде отличена по време на традиционната церемония по връчването на годишните награди на Бургаската търговско-промишлена палата.
Главният секретар на Палатата Боряна Желева модерира дискусията, в която всяка от присъстващите представи себе си и бизнеса си: работещи в сферите на връзки с обществеността, медии, проектиране, строителство, информационни технологии, производство на козметика и облекла, търговия, счетоводни услуги, пенсионно осигуряване, дамите от Клуба са с много и разнообразни компетенции. Последна взе думата г-жа Аслан. Тя сподели лични спомени за живота си в България и историята на установяването й в съседна Турция. Разказа за старта на бизнеса си с внос на плодове и зеленчуци, множеството награди и отличия, които е получила за приноса си към турската икономика и постиженията си като предприемач, поемането на председателството на Съвета на жените предприемачи, дейностите на Съвета, както и за последните си бизнес начинания в България в областта на ресторантьорството и рециклирането на отпадъци. Госпожа Аслан постави акцент на това колко е важно на първо място да бъдем практични, да постигаме резултати в бизнеса и едва след това да организираме кръгли маси, на които да споделяме опита си. Подчерта значението на екипната работа за успеха и заяви неколкократно, че е поласкана от жеста на Бургаската палата и има огромно желание да работи и сътрудничи именно с нея за развитието на жените предприемачи. В заключение Председателката увери, че е на разположение на присъстващите с всички средства за укрепване и разширяване на бизнеса им.
В непосредствено бъдеще предстои конкретизиране и разпределяне на функциите сред ръководството на Клуба, съставяне на правилник и програма за дейността му.

jeni 10 2014 2

jeni 10 2014 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *