Актуални новини

Обучение и консултации за управление на кариерата и професионално израстване

kz1

 

Функциониращият от месец юни тази година Център за кариерно развитие при Бургаска търговско – промишлена палата организира на 16 септември 2014г. в конферентнатазала на Палатата в гр.Бургас ОБУЧЕНИЕ – СЕМИНАР НА ЗАЕТИ ЛИЦА И РАБОТОДАТЕЛИ. Това събитие е от поредицата обучителни дни, които ЦКР провежда по мащабен европейски проект, осъществен по Оперативна програма „Човешки ресурси” с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на ЕС и изпълняван от БТПП със съдействието на мрежата на регионалните палати.

Присъстваха заети лица от различни сфери на обществения и стопански живот,кариерни консултанти, финансисти, работещи в общински и държавни компании, както и представители на работодателите от секторите „Човешки ресурси” и „Подбор на кадри” в публичната и частна сфери, експерти от Палатата.
След приветственото слово на Председателя на БсТПП инж.Цанко Иванов, гл.ас., д-р по социално управление, г-жа Юлия Йоргова от БСУ въведе присъстващите в сложния и изключително важен за всеки едни от нас избор на кариера. Тя акцентира върху основните концепции, етапи, цели и стъпки в процеса на управление на професионалния път. Интерес и оживена дискусия предизвикаха темите относно индивидуалната мотивация, видовете поколения, които работят днес, документалната автопрезентация, подготовката на мотивационно писмо, препоръки, референции, поведение при интервю и др.
Обучението- семинар завърши с анализи, изводи и оценки, както и с покана и записване за участие и на КОНСУЛТАНТСКИ ДЕН ЗА ЗАЕТИ ЛИЦА , който се проведе на 17 септември 2014г. в залата на БсТПП. Д-р Йоргова предостави индивидуални консултации на желаещите лица в различни тематични области в сферата на кариерното управление – предлагани и търсени позиции, съставяне на СV, очертаване на собствения профил с цел израстване и по-добра професионална реализация.
По време и на двата дни, посветени на кариерата, у присъстващите бе провокиран интерес и бе предоставена възможност за споделяне на опит, обмяна на знания, добри практики, поднесе се актуална информация.
kz2

kz3

kz4

kz5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Друг акцент се постави и върху публичния достъп до Модула „Центрове за кариерно развитие” на електронната платформа на Виртуалната Социална Академия за предлагани позиции от работодатели и за кандидати, търсещи кариерна промяна и израстване.

 

На финала всички участници изразиха благодарността си към добре организираните и полезни срещи и консултации.

 

Центърът за кариерно развитие при Бургаската търговско – промишлена палата   продължава индивидуалното консултиране на заети лица и работодатели, както и провеждането на подобни обучения и семинари.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *