Актуални новини

Посещение от Вятската търговско-промишлена палата

viatsk1

 

На 26.08.2014г. в Бургаската търговско-промишлена палата гостува ръководството на Търговско–промишлената палата на Кировска област, Русия. Повод за срещата бе подписването на споразумение за сътрудничество и обмен между двете палати.
В приветственото си обръщение Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов изрази задоволството си от срещата,направи ретроспекция на контактите с руски партньори, очерта производствената, търговска и туристическа картина на Бургаска област и представи присъстващите – експертите на Палатата и стажантката от ЕИЦ «Европа Директно» Бургас.


Президентът на Вятската палата от област Киров г-н Николай Липатников отбеляза, че връзките между двете страни са не само търговски: благодарение на близостта на езика, културата, общата религия и история, народите на България и Русия са братски.Той представи своя заместник – г-н Николай Тихонов – Председател на Комитета за развитие на предприемачеството, малкия и среден бизнес към Вятската ТПП.
С голям интерес гостите изслушаха на матерния си език презентацията на Главния секретар на БсТПП Боряна Желева за инвестиционния потенциал на Бургаски регион. Госпожа Желева запозна руските посетители със стопанския облик на региона, благоприятното географско положение, удобната инфраструктура, включваща възможности за ползване на морски, сухопътен и въздушен транспорт и добрия инвеестиционен климат в страната като цяло. Бе обърнато внимание и на специфичните особености на региона и на човешкия потенциал.
Николай Михайлович благодари за предоставената им информация относно Бургас и областта и запозна присъстващите с ролята на ръководената от него ТПП –образувана през 1993г., тя обединява повече от 650 фирми от Кировска област, в т.ч. крупни машиностроителни и металургични заводи, строителни и търговски фирми, представители на малкия и среден бизнес, индивидуални предприемачи, учреждения в сферата на образованието, науката и културата, обществени организации, банки и застрахователни компании. Президентът допълни, че Кировска област е много бързо развиваща се в икономически план, особено израстване се наблюдава в селското стопанство, химическата промишленост, леката и хранителна индустрия.В региона на областта е създадена и успешно произвежда и изнася за вътрешния и външен пазари най-голямата фабрика за мека мебел в Русия.С помощта и на чужди инвестиции се развива прогресивно производството на бяла техника и обувки, а областта е уникална за страната територия за добиване и износ на ръж и зърно.
Господин Липатников сподели загрижеността си относно визовия проблем за България, който е основната причина за по-малкия брой руски туристи у нас в сравнение с тези в Турция, Гърция, Египет, Тунис и др.
”Основната функция на ТПП е да информират и подкрепят правилно и адекватно бизнес средите”- сподели още г-н Липатников и благодари за добрите чувства и топло отношение.Срещата приключи с подписване на споразумението за сътрудничество между БсТПП и ВТПП.

viatsk2

viatsk3

viatsk4

viatsk5

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *