Актуални новини

Пресконференция в Центъра за кариерно развитие към БсТПП

kariera1

 

На 08.07.2014 г. в БсТПП се проведе пресконференция за популяризиране на новооткрития Център за кариерно развитие към Платата. Журналисти и фотографи от в-к „Черноморски фар”, Радио MIXX, БНР – Бургас, БТА и сайтовете topnovini.bg и Бургаски репортер получиха информация за функциите, целевите групи, проведените и планираните мероприятия на Центъра, разкрит в изпълнение на проект на БТПП „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й”, осъществяван по Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси» с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз.

В приветственото си обръщение Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов припомни приоритетите и основните направления в дейността на организацията, Информационния център „Европа Директно”, резултатите от успешно приключилия проект „Стратегия за предприемачество и адаптация – Бизнес и иновации без граници“ и активизираните контакти със сродни организации от Турция и Гърция. Председателят изрази готовност за подобряване на сътрудничеството с представителите на местните медии, като бъдат своевременно информирании канени да отразяват предстоящите мероприятия на Палатата, както в страната така и в чужбина.
Ваня Тонева направи преглед на участието на БсТПП в изпълнението на проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика…” от 2011-та досега, като наблегна на непосредствено проведените обучителен и консултантски дни с участието на гл.ас.д-р Юлия Йоргова от БСУ. Центърът ще работи всеки делничен ден от 8:30 до 12:00 и от 13:00 – 17:00 часа в офиса на Бургаската търговско-промишлена палата на ул. „Л.Каравелов” №12 Б. Кариерният консултант г-жа Пепа Тонева ще консултира безплатно заети лица, желаещи израстване в кариерата и ще съдейства на работодатели в търсенето на подходящи кандидати за заемане на свободни длъжности. Потребителите на услугите на Центъра могат да получат конфиденциално помощ за определяне на собствения професионален профил, съставяне на автобиография /CV/ и мотивационно писмо, набавяне на препоръки, преодоляване на страха от интервю, избор на подходящо облекло и формиране на правилно поведение по време на събеседване с потенциален работодател. В заключение Тонева информира, че през есента е предвидено провеждането на още един обучителен ден, ден за консултации и ден на кариерата.
Координаторът на Кариерния център към БСУ д-р Юлия Йоргова разясни ролята на университета в работата на Центъра за кариерно развитие към БсТПП: да осигурява лектори за обучителните дни, консултанти в дните за индивидуални консултации и да оказва помощ и съдействие на кариерния консултант към БсТПП. Тя добави още, че кариера може да се започне и на 55, стига да знаем какво искаме и умеем да правим добре за да можем да оценим реално шансовете си за успех в конкретната професионална област.
Главният секретар на БсТПП и ръководител напроект „Стратегия за предприемачество и адаптация – Бизнес и иновации без граници“ Боряна Желева информира за резултатите от изпълнението му и за издадения „Сборник проучвания и стратегии”.

kariera2

kariera3

kariera4

kariera5

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *