Актуални новини

БсТПП създаде Център за кариерно развитие

logo bstpp 1

 

През месец юни 2014 г. заработи Център за кариерно развитие към Бургаската Търговско Промишлена Палата.
Основната цел на Центъра е да информира и консултира заети лица, стоящи на ключови позиции в МСП и лица, стартиращи и управляващи собствен бизнес. Центърът ще съдейства за професионалното развитие на  специалистите, най-вече в областта на личностните качества и умения за кариерно израстване.


Център за кариерно развитие е част от мащабен европейски проект, който се осъществява по Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси» с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз, изпълняван от Българска търговско-промишлена палата със съдействието на мрежата на регионалните палати.
Консултантът в Центъра за кариерно развитие ежедневно извършва следните дейности:
  •
проучва наличните свободни позиции, обявени от фирмите, като следи не само обявите и публикациите във фирмените сайтове, но при възможност директно се свързва със самите работодатели и проучва кариерните възможности,предлагани от съответната компания,
  •
консултира заетите лица, които търсят възможности за кариерно израстване, като ги ориентира към свободните позиции, съдейства им при подготовката на професионална автобиография /CV/, мотивационно писмо, референции, препоръки, поведение при интервю и др.
  • поддържа локални бази данни за работодатели, предлагащи свободни позиции и за специалисти, интересуващи се от възможности да заемат подобни позиции.
Освен текущото индивидуално консултиране на заети лица и работодатели относно израстването и мобилността на работната сила, Центърът за кариерно развитие при БсТПП ще организира няколко мероприятия в рамките на заданието на проекта – еднодневни обучения на заети лица и работодатели, еднодневни консултантски дни и Информационен Ден на кариерата.
Първото обучение ще се проведе на 2 юли 2014г. / сряда/ , а на следващия ден 3 юли 2014г. /четвъртък/, участниците ще могат да се възползват от индивидуални консултации по темите на обучението от висококвалифициран преподавател от БСУ, партньор на БТПП по проекта.
Обучението и консултирането са безплатни за участващите.
Мястото на провеждане е залата на БсТПП в гр.Бургас,
ул.”Л.Каравелов” 12Б, ет.2.
За допълнителна информация и регистрация за участие,но не по-късно от 30 юни 2014г.:
Пепа Тонева, тел. 056/ 810 129, email: pepa.toneva@gmail.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *