Актуални новини

Застраховането е инвестиция, а не излишен лукс

sttest

Разговор с г-н Стоян Стоянов, Директор фронт-офис Бургас на Дженерали България

Как виждате шансовете за развитие на новия офис на Дженерали България в град като Бургас?
Стоян Стоянов: Бих искал да кажа, че бургаските предприемачи са много способни бизнесмени, които доказват всеки ден, че умело се адаптират и развиват своя бизнес независимо от трудната икономическа ситуация, като запазват и разширяват пазарите си. Като жител на града, съм много горд и от факта , че тази година Бургас за втори път получи приза „Най-добър град за живеене“ в България, което е още едно голямо признание за успешното развитие на града

. Както виждате тук (в нашия град) пазарът предлага много изгодни възможности, а ние от Дженерали имаме и желание, и ноу-хау да вървим в крачка с него. Уверен съм, че имаме добри възможности за развитие на бизнеса в сферата и на корпоративното, и на индивидуалното автомобилно, имуществено и здравно застраховане, както и животозастраховане.

 Какъв е целевия сегмент на Дженерали?
Стоян Стоянов:
Продуктовата ни политика е пряко обвързана с предлагането на атрактивни условия и търсенето на адекватни застрахователни решения както за корпоративният, малкият и среден бизнес, така и за индивидуалните ни клиенти. Практиката ни показва, че застрахователните продуктите, които са създадени според конкретните изисквания и предпочитания на клиента, се развиват най-успешно дори в условията на криза. Пример за това е нашият интегриран пакетен продукт за малки и средни предприятия „Дженерали Бизнес Бенефит“, който предоставя максимално широко застрахователно покритие и гъвкави възможности за избор, както за защита на имуществото на фирмата, така и на дейността й, и на служителите в нея.

Кои застраховки според Вас се търсят от потребителите във времена на стагнация и криза? 
Стоян Стоянов: Клиентите търсят по време на криза основно задължителните застраховки: Гражданска отговорност, Трудова злополука, Професионална отговорност, но също така, това е времето, в което винаги можеш да представиш ползите от съпътстващите доброволни продукти и да убедиш клиентът за необходимостта им. Ролята на застрахователните компании е да осигурят богата гама от продукти и да посрещнат всяка конкретна нужда – било то на голяма бизнес корпорация, така и на индивидуалния клиент.
Според мен именно в период на криза всеки човек трябва да бъде наясно, че застрахователят е неговият гарант при настъпването на неблагоприятни събития и обезпечение на загубите му при наличие на застраховка – независимо дали тя е свързана с неговата бизнес дейност или със здравето, животът и семейството му. Застраховането е инвестиция, а не излишен лукс. То е необходимост. Всички, които преживяват трудни моменти и нямат необходимата защита, знаят много добре за какво говоря.

Как избира българинът своя застраховател?
В наши дни много хора избират своя застраховател въз основа на най-ниската предлагана цена. Когато клиентът прави такъв избор, е въпрос на лична преценка и решение. Въпреки това, не спираме да обясняваме на хората, че най-ниската цена не винаги е най-добрата. Защото доброто ценово предложение е комплекс от много компоненти – освен конкурентна тарифа са необходими бързина и качество на обслужване, гъвкавост и особено важно – стабилност на избраната компания. Най-важното условие за стабилността ни е в изградените с годините трайни отношения с клиентите ни, които са се убедили в предимството да бъдат обслужвани от нас. Те разчитат на нашите способности, а ние знаем, че трябва и можем да им помогнем при всякаква ситуация.

Какви са предимствата на Дженерали България пред другите конкурентни компании на българския пазар?
Стоян Стоянов: Много са! Дженерали България е стабилна компания, част от световната Група Дженерали, която има огромен опит в инвестиране в развиващи се пазари по света и голям принос те да бъдат това, което са днес. Професионалното управление, възможността да ползваш опита, натрупан в продължение на 182 години на колегите в цяла Европа, гъвкавостта на предлаганите застрахователни продукти. Нашите клиенти могат да ползват услугите на колегите в над 90 офиса в България и на компаниите на Дженерали в цяла Европа. Това е изключително важно. Да знаеш, че твоят застраховател ще бъде до теб, където и да се намираш.
Също така бих посочил стандартите и принципите ни на обслужване, нашето интернационално ноу-хау по отношение осигуряването на експертни консултации и решения – идеален партньор за всяка международна компания със седалище в България е специализираната мрежа Generali Employee Benefits (GEB), част от Assicurazioni Generali SpA, която чрез своите програми осигурява цялостни решения за специфични корпоративни нужди по цял свят както на работодателя, така и на служителите.

generali2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *