Актуални новини

Делегация от Одринската палата

odrin v burgas 1

На 31.10.2013 в БсТПП гостува делегация от ТПП – Одрин. Председателят на БсТПП инж.Цанко Иванов приветства гостите и сподели впечатления от приема, организиран от новоназначения Консул на Република България в Бургас Ниязи Еврен Акйол по повод 90-годишнината от създаването на Република Турция. Той запозна присъстващите с историята на Бургаската Палата и отношенията й със сродни институции в съседните държави, най-вече в Гърция, Турция, Сърбия. Като активни партньори в Турция г-н Иванов изброи Палатите в Истанбул, Бурса, Малиса, Текирдаг, Чорлу, Лозенград, Кешан, Бабаески, Узункопрю и изрази желанието си за по-динамична работа и с ТПП – Одрин.

Във връзка с текущия съвместен проект на БсПП и ТПЗМК – Констанца той предложи оргаонизиране на съвместна среща при интерес от турска страна. Председателят запозна гостите с работата на ИЦЕД към Палатата, структурата, финансирането и спектъра на услугите й. 
Новоизбраният през юли т.г. Председател на Одринската Палата г-н Реджеп Зипкинкурт изрази задоволството си от посещението. Той изказа своята подкрепата за новоназначения Консул на Р.Турция в града и увереност, че той ще спомогне много за развитието на търговско-икономическите отношения на двете страни. Господин Зипкинкурт каза, че двете Палати биха могли да си сътрудничат при осъществяването на съвместни европроекти, но като представители на страна с 75 млн. души население и развиваща се икономика, за Одринската организация приоритет е развитието на бизнесотношенията. Той изтъкна, че всички участници в делегацията развиват собствен бизнес и ги представи.
Във връзка с укрепването на търговско-икономическите отношения между двете страни г-н Иванов изрази становище, че двете Палати трябва да служат като гарант за коректни делови отношения и насърчи делегатите от Турция да се обръщат към БсТПП, преди да встъпят в сделки с български партньори. Той изтъкна още и че към Палатата функционира клон на Арбитражния съд на БТПП, който служи за извънсъдебно разрешаване на търговски спорове в кратък срок.

odrin v burgas 2

odrin v burgas 3

odrin v burgas 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *