Актуални новини

Годишна среща на Мрежата информационни центрове „Европа Директно“ в Брюксел – 18-19 Март 2013

  На 18 и 19.03.2013г. в Брюксел, се състоя първата за 2013г. международна годишна среща на Европейските информационни центрове „Европа Директно“ . Участие в срещата взе и екипа на ЕИЦ „Европа Директно“ – Бургас към Бургаската търговско промишлена палата, който бе открит в началото на 2013г.

  Официални гости на церемония по откриване на новия мандат на Мрежата ЕИЦ „Европа Директно“ за 2013 – 2017г бяха г-жа Вивиан Рединг – Зам. Председател на Европейската Комисия и г-н Отмар Карас –Зам. Председател на Европейския парламент. По време на организирания между тях дебат бяха засегнати въпроси относно бъдещето на Европейския съюз. Основна тема бе „Годината на гражданите 2013“ – един от главните приоритети на ЕК за тази година. Нуждата от активното участието на гражданите на ЕС в работата на Европейските институции и формирането на политиките на ЕС бе в основата на последвалата дискусия.

  В програмата на срещата на ЕИЦ „Европа Директно“ бяха включени и множество интерактивни дискусии и обмяна на добри практики между центровете за разпространение на информацията за ЕС на местно ниво, както и за не по-малката роля на Центровете като звена за обратна връзка между гражданите и европейските институции.

  По време на посещението си в Брюксел екипа на „Европа Директно“ Бургас имаше възможността да посети Европейската комисия, където бяха организирани няколко презентации по въпроси свързани с политиките на ЕС, Стратегията за развитие на ЕС 2020, Европейските фондове за регионално развитие , както и среща с г-жа Елена Камиларова член от кабинета на Комисар Кристалина Георгиева.  

  През м. Ноември 2013г. в София ще се състои втората международна Годишна среща на Мрежата „Европа Директно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *