Актуални новини

Бизнесделегация от Узункьопрю

  Бизнесмени, представители на държавната власт и неправителствени организации от гр. Узункьопрю, Турция, посетиха Бургаската търговско промишлена палата на 6-ти март. Делегацията бе водена от г-н Угур Колсуз – околийски управител и г-н Ибрахим Акалин – председател на търговско промишлената палата. Основната цел на посещението бе да се установят по-тесни връзки между двете търговско промишлени палати и да се обсъдят възможности за съвместни инициативи в подкрепа на бизнеса от двете страни на границата.

  На среща с председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов и представители на местния бизнес гостите бяха запознати с икономическите реалности на Бургаски регион. Бяха обсъдени и възможните направления, в които да се засилят контактите между двете палати. Особоно внимание бе обърнато върху възможностите, които предоставя програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция. В тази връзка бе взето решение двете палати да кандидатстват за финансиране със съвместни проектни предложения в области, допринасящи за развитието на регионалния бизнес.

  В последваща работна среща между екипите на двете палати, състояла се седмица по-късно, бяха уточнени параметрите на бъдещите проекти и бе даден старт на съвместната работа.

Back to list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *