Актуални новини

EUROPE DIRECT в България

  От 27. 02. до 01. 03. 2013 г. в София се проведе официалното откриване за България на информационната мрежа на Европейския съюз ЕВРОПА ДИРЕКТНО.

  От тази година Бургаската търговско промишлена палата е приемна структура на един от центровете на тази мрежа.

  Eвропейската информационна мрежа Europe Direct Network е с повече от 500 центъра разположени на територията на 27-те страни членки на ЕС. Идейният замисъл за създаването и е в съответствие с целите заложени в Информационната и комуникационна стратегия на ЕС, насочена към „по-добро възприемане на Европейския съюз, на неговите институции и техните правомощия чрез задълбочаване на познаването и разбирането за тяхната мисия и структура чрез установяване на диалог с гражданите“. Тези центрове са връзката между Европейския съюз и неговите граждани на местно ниво. Функцията на мрежата е да предоставя информация и съвети относно политиките на ЕС, активно да стимулира местните и регионални дебати за ЕС, да позволява на европейските институции да разпространяват локална и регионална информация и да дава на обществото възможност за обратна връзка с институциите на ЕС.

    ИЦЕД е част от мрежа, която покрива целия Европейски съюз. Тази мрежа е изградена от Генерална дирекция „Комуникация“ на Европейската комисия, и пряко ръководи общите дейности на всички подобни центрове в страните членки на ЕС, в съответствие с Информационната и комуникационна политика на Европейския съюз.  В България, мрежата на Европа Директно информационни центрове се ръководи от Представителството на Европейската комисия в България. Всички подобни центрове са настанени в така наречени „приемни структури“, които носят пряката отговорност за ефективното и активното им съществуване. Бургаската търговско – промишлена палата е една от тези „приемни структури“, където се открива подобен център, чиито  обхват на действие се простира над цялата Бургаска област. Тя включва общо 13 общини, и е третата по големина в България.

   Официалното откриване на Информационният център „Европа дирекно – Бургас” към БсТПП ще се състои на 24. 04. 2013 г.

  За повече информация: http://www.bschamber.com/europe-direct

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *