Актуални новини

Посещение в Александруполис

Alixandrupolis 11 2012 1

   В изпълнение на международната си програма, Бургаската търговско промишлена палата продължава да работи за установяване и укрепване на контактите с региони от европейски страни със сходна икономическа структура. След визитата в Констанца през изминалия месец, делегация на БсТПП посети и търговско промишлената палата в Александруполис, Гърция.

   Основна цел на посещението беше подновяването на договора за сътрудничество и обмен на информация между двете палати и набелязване на конкретни параметри за съвместна дейност.

   На предварителната среща бе направен анализ на икономическото състояние на двата региона, на трудностите пред които се изправя бизнеса в условията на криза и бяха потърсени допирни точки и възможности за установяване на директни контакти между бизнесмени от Бургас и Александруполис. Председателите на двете палати – инж. Цанко Иванов и г-н Христодопулос Топсидис подчертаха, че трансрегионалното сътрудничество, което е и сред приоритетите на Европейския съюз, дава сериозни възможности за установяване и укрепване на деловите контакти.

   Самото подписване на договора за сътрудничество премина при засилен интерес от страна на местния бизнес и обществеността. Пред медиите г-н Иванов и г-н Топсидис разказаха за бъдещите планове на двете палати и отговориха на многобройни въпроси.

Alixandrupolis 11 2012 3

 

Alixandrupolis 11 2012 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *