Актуални новини

Среща между представители на GS1 България и GS1 Австрия в Поморие

Pomorie GS1 1

От 15 до 17 юли в град Поморие се проведе среща между представители на GS1 България и GS1 Австрия и представители на Бургаската търговско промишлена палата.

В срещата участваха Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на GS1, Цанко Иванов, председател на БсТПП, Христо Содев, изпълнителен директор на GS1 България, членове на Бюрото на GS1 България и експерти.

От австрийска страна организацията е представена от Грегор Херцог, изпълнителен директор на GS1 Австрия и Михаел Валтер, член на Борда на GS1 Австрия.

Това е втората среща в рамките на програмата за менторство. Първата се проведе в Австрия през януари 2012. 

Основната цел на тези срещи е обмяната на опит за дейността по приложение на стандартите GS1.  

Основни теми от програмата са:

·         Напредъка по въвеждане на GS1 DataBar за маркиране на стоки с променливи тегла и хранителни продукти, за осигуряване на по-добър контрол на качеството на продуктите и проследимост.

·         Внедряването на логистични етикети по стандартите GS1 върху палетите, доставяни в търговските вериги, за да се осигури по-бързо приемане на стоката, следене на наличностите и проследимост на продуктите.

·         Приложение на стандартите в здравеопазването за осигуряване по-голяма безопасност на пациентите.

·         Мобилни приложения, базирани на стандартите за предоставяне на качествена информация на крайните потребители и улесняване на процеса на пазаруване

·         Примери за приложение на стандартите в публичната администрация.

По време на срещата Христо Содев представи проект на GS1 България, който има за цел да обнови базата данни за членовете на организацията и разработването на нови приложения в полза и за удобството на потребителите на стандартите GS1 в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *