Актуални новини

Презентация на иднонезийската икономика

indonezia

  На 21 юни Индонезийското посолство и Бургаската търговско промишлена палата организираха презентация на актуалния бизнес климат на Индонезия, която се проведе в х-л „Нептун Бийч”, кк Слънчев Бряг.

  В приветствено слово кметът на Несебър г-н Николай Димитров изрази задоволство, че общината за втори път е домакин на подобен форум. Той разказа за усилията за развиване на историческия, религиозния и конгресния туризъм, така че комплексът да работи на пълен капацитет целогодишно и покани Посланика на Индонезия г-н Бунян Саптомо на посещение за да го запознае със забележителностите на Несебър и с дейностите по съхраняването му като паметника на световното културно наследство в списъка на Юнеско. Кметът изрази надежда, че след срещата ще се създадат нови контакти и приятелства за привличане на инвеститори, както в областта на туризма така и в хранителната промишленост.

  Н.Пр. Бунян Саптомо представи Индонезия като най-голямата държава архипелаг, на кръстопътя между Азия и Австралия, с 237 млн. души население, над 300 етнически групи и повече от 700 местни езици и диалекти. Независимо от световната икономическа криза развиващата се страна има 6% икономически растеж за изминалата година благодарение на вътрешното си потребление. БВП е USD 800 млрд с планове за да достигне USD 3,8-4,5 трилиона през 2025 г. Добрата фискална политика поддържа бюджетния дефицит на равнище от 3% от БВП и външния дълг в размер на 14% от БВП. Експортните приходи на Индонезия се формират от петрол, природен газ, палмово масло, въглища, каучук, туризъм. Индонезия има особен интерес да развива туризма си – страната е на трето място в света по биоразнообразие, има 11 позиции в списъка на световното културно наследство на Юнеско, чудесна дестинация за спа, голф, сърф, гмуркане и разглеждане на повече от 100 национални паркове. 
  След презентацията гостите имаха възможност се насладят на традиционни индонезийски ястия и танци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *