Актуални новини

Нежна сила и изкуството на баланса

Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов и Зам.председателят г-жа Радостина Иванова бяха домакини на среща на жените предприемачи в Бургас. Присъстваха изтъкнати ръководителки на стопански предприятия и Председателят на Черноморски институт доц. Маруся Любчева. Целта на срещата беше да се предостави възможност на бизнес дамите да се запознаят и да обменят мнения и идеи по актуални обществени и икономически въпроси.

В приветственото си обръщение инж.Иванов отбеляза, че макар до сега БсТПП да не е разделяла жените от мъжете в своите мероприятия и анализи, разлики в начина им на работа има, някои от които в полза на нежния пол: жените са по-консервативни и рискуват по-рядко, отбягват да влизат в конфликти, по-предпазливи са при вземането на финансовите си решения и предприятията им фалират по-рядко.

По време на разговорите дамите споделиха интересни моменти от професионалния и от жизнен си път. Оформи се общо мнение, че дискриминация на жените в България  по отношение на израстване в кариерата няма. Всяка от участничките е намерила своя ниша, в която да се реализира като специалист в производството на стоки, услуги и в търговията. Независимо от това обаче за разлика от представителите на силния пол те имат повече ангажименти в семействата си и истинското предизвикателство е как успешно да се балансират тези два приоритета за да се наслаждават на един хармоничен и удовлетворяващ живот

 


Back to list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *