Актуални новини

Трансгранично сътрудничество

trance

Усилията на Бургаската търговско промишлена палата за подпомагане на регионалния бизнес са насочени не само връзки със страните от Европейския съюз, но и с осъществяване на контакти с региони от съседни страни, чиято географска близост е предпоставка за развитие на икономическите връзки. Такава страна е Република Турция, с която бургаската палата поддържа добри връзки и е участвала в осъществяването на редица проекти за трансгранично сътрудничество.


През тази година, след регионите Текирдак и Чорлу (виж стр. 1.) контакти бяха осъществени и с търговско промишлената палата в Кешан – туристически и стопански център в Егейската част на Европейска Турция.

На опознавателна среща, проведена в Бургас, ръководствата на двете палати, както и бизнесмени от двата региона обмениха информация относно характерните особености да местните икономики и набелязаха редица перспективни области за сътрудничество. С оглед на тези перспективи бе договорено Бургаска бизнес делегация да посети Кешан и да участва в организирана от двете палати кооперационна борса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *