Актуални новини

Среща между делегация на ТПП в гр. Ниш, Сърбия и БсТПП

nish-sarbia

В изпълнение на програмата за международно сътрудничество на Бургаската търговско промишлена палата в Бургас се състоя среща между делегация на ТПП в гр. Ниш, Сърбия, водена от главния секретар на палатата г-н Зоран Стоянович и ръководството и екипа на Бургаската палата. На срещата присъства и г-н Любиша Митич – директор на Представителството на сръбските палати в България.

Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов подчерта дългогодишното и успешно сътрудничество между двете палати и необходимостта от издигането на съвместната работа на ново, по-високо ниво, в зависимост от променящата се икономическа обстановка в световен и регионален план.

На работната среща бяха обсъдени редица възможности за съвместна дейност, обусловени от спецификата на двата региона, като: конкретни интереси на фирми, възможността за осъществяване на съвместни проекти, аспектите на трансграничното сътрудничество и необходимостта за засилване на контактите между малки и средни предприятия. Особено внимание бе обърнато на информационния обмен и на идеята за размяна на младежки групи, които в сътрудничество с университетите на двата града ще бъдат обучавани на съвременни бизнес практики.

Някои от конкретните решения на ръководствата на двете палати включват подготовката и организирането на бизнес делегации и контактни борси, стимулиране на връзките между академичните среди от Бургас и Ниш, осъвременяване на подписания между двете палати договор за сътрудничество.

В заключение гостите дадоха висока оценка на работата на Бургаската палата и я определиха като една от водещите бизнес структури в единната палатска система на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *