Актуални новини

Посещение в градовете Текирдаг и Чорлу в Република Турция

startegy

На 28 и 29 април Бизнес делегация от Бургас и региона посети градовете Текирдаг и Чорлу в Република Турция. Мероприятието бе инициирано и организирано от Бургаската търговско-промишлена палата, като част от мерките за подпомагане дейността на фирмите в условия на криза и търсене на нови пазари за предприемачите от региона.


В делегацията участваха представители от строителния, дървообработващия, хранителновкусовия и селскостопанския сектор, производители на метални и пластмасови изделия, търговски и производствени фирми.

Бяха проведени срещи с търговско-промишлените палати на двата града. Фирмите осъществиха контакти с партньори от Турция при проведения бизнес форум в гр. Текирдаг.

Image descriptionПредседателите на ТПП Бургас – г-н Цанко Иванов и Текирдаг – г-н Мустафа Юрданур подписаха договор за съвместно сътрудничество между двете бизнес организации. Договорът предвижда работа по съвместни проекти, обмен на информация за търговски интереси и бизнес партньорства, организиране на съвместни мероприятия с цел стимулиране на стопанската активност.

На официалните срещи присъстваха консула на Република България в гр. Одрин – г-н Пламен Теодосиев и кмета на гр. Текирдаг. Те изразиха своето задоволство от инициативата и подчертаха значението на тази среща за развитието на добросъседски отношения между двата региона със сходни географски и икономически показатели.

Програмата на делегацията продължи с посещение на палатата в гр. Чорлу, където бе направено ръководствата на двете палати изразиха своето желание и готовност за съвместна работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *