Актуални новини

Бургаска търговско-промишлена палата и Община Бургас

По инициатива на Бургаската търговско промишлена палата и със съдействието на община Бургас се проведе среща между представители на малко и средни предприятия в областта на търговията и производството и големите търговски вериги, базирани в Бургас. Мероприятието бе част от системата мерки, които БсТПП предприема за подкрепа на своите членове в условията на икономическа криза за стабилизиране на бизнеса и стопански просперитет на региона.


Целта на тази среща бе да се обсъдят промените, настъпили в Бургаски регион, след разкриването на хипермаркети на световни търговски вериги. Дискусията се водеше от председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов, а от страна на общината присъства и зам. кмета г-н Красимир Стойчев.

Представителите на различните групи изразиха своите становища относно маркетинговата и ценова политика на фирмите, лоялната конкуренция и стъпките, предприемани в полза и на потребители и на предприемачи. Оживените дискусии и размяна на мнения доведоха до формулирането на конкретни предложения, между които – съвместно участие в инициативи под надслов “Изберете българското”, изготвяне на проект за етичен кодекс, определящ основните правила за лоялна конкуренция, както и за нови срещи за обсъждане на повдигнатите въпроси.

Организираната от Бургаската палата среща намери широк отзвук сред регионални и национални медии, както и в Интернет пространството, където в различни форуми бяха изказвани мнения по обсъжданите теми.

Back to list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *