Актуални новини

Енергийна ефективност

energiina-efektivnost

В изпълнение на програмата си за енергийна ефективност Бургаската търговско промишлена палата организира представяне на алтернативен метод за отопление на производствени помещения, халета, складове и др. Технологията се базира на газово-керамични излъчватели и е характерна с ниските разходи за отопление на големи помещения с височина на тавана от 3 до 15 м. 

Ефективността се постига не само чрез понижаване цената на използваното гориво, но и чрез възможността отделената топлинна енергия да се концентрира в обособени зони според нуждите. Не на последно място този метод се отличава с липсата на вредни емисии, което заедно с икономическата му ефективност го прави особено привлекателен за бизнеса.

Презентацията предизвика голям интерес сред членове на БсТПП, занимаващи се предимно с производствени дейности и в сферата на логистиката. Председателят на БсТПП, инж. Цанко Иванов, коментира проявения интерес от страна на фирмите с факта, че подобни мероприятия, на които се представят иновативни и енергоспестяващи технологии са реалният принос на Бургаската палата към фирмите-членове в условията на икономическа криза

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *