Вт11302021

Last updateВт, 05 Окт 2021 7am

Уебинар на тема „Финансова помощ за МСП при заявяване на търговска марка“

Бургаската търговско-промишлена палата информира за предстоящ безплатен уебинар на тема „Финансова помощ за МСП при заявяване на търговска марка“. Събитието се организира от БТПП и ще се проведе онлайн на 28 януари 2021 г. от 15:00 ч. 
Основните теми, които ще бъдат дискутирани по време на уебинара включват:

• Новите видове търговски марки

• Европейска програма за възстановяване на разходи при заявяване на национални или европейски търговски марки и дизайни за МСП

• „Брекзит“ и търговските марки на ЕС.

Представената информация ще бъде полезна за малки и средни предприятия, браншови организации, специалисти по индустриална собственост, адвокати, маркетинг мениджъри и др.

За участие в информационния уебинар е необходимо да се регистрирате тук:  https://forms.gle/99RT76NTsTYUEEZq7. Линк за участие за включване в платформата Google meet ще бъде изпратен по имейл на всеки регистриран участник в деня преди уебинара.
При въпроси или за допълнителна информация, моля, свържете се с БсТПП на адрес secretary.bscci (a) gmail.com "
Приложение: Предварителна програма на събитието.

Възможност за разширяване на търговските контакти

 

На работна среща между ръковоството на Бургаската търговско промишлена палата и Института за стратегии и анализи се обсъдиха възможностите за възобновяване и развитие на търговско-икономическите връзки на регионално ниво с държавите на Близкия изток, Северна Африка, Гърция и Кипър. Бе подчертана възможността за изготвяне на секторни анализи с насока разкриване възможностите от двустранен интерес.
Същевременно бяха засегнати и области за двустранно сътрудничество в рамките на европейската политика за развитие на регионите.
В тази връзка БсТПП предлага на своите партньори и членове, киоти се интересуват от подобни контакти да направят своите предложения на имейл адресите на палатата.

 

Покана за участие в конференция на тема „Иновативни системи за обмен на товари – интегрирани решения за Вашия бизнес”

 

БТПП отправя покана за участие в международна конференция по проект SCOPE на тема „Иновативни системи за обмен на товари – интегрирани решения за Вашия бизнес”, която ще се проведе на 02.07.2020 г. от 11:00 ч. в конферентната зала на хотел КООП, ул. Искър №30 в София. В събитието може да се участва и онлайн, за което на желаещите ще бъде предоставен линк.
Конференцията е насочена към транспортни асоциации, НПО, експортно ориентирани МСП, товародатели, превозвачи, спедитори и други заинтересовани страни, които ще бъдат потенциални потребители на платформата. 
Представянето на платформата ще бъде направено от представител на Център за изследвания и технологии в Солун, Гърция, партньор по проекта. Ще бъдат презентирани основните технически параметри, интерфейс, и функционалности на уеб-базирания портал.

Прочети още...

Първи световни награди „Corporate Startup Stars Awards”

 

Бургаската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви информира, че Международната търговска камара – Париж, като част от партньорството си с международната консултантска фирма Mind the Bridge, и новосъздадения Център по предприемачество към МТК, организират първи световни награди „Corporate Startup Stars Awards”.
Наградите поставят акцент върху бизнес и стратегическото сътрудничество между утвърдени компании и стартъпи, което ще даде възможност на първите да правят иновации, а вторите да се разширяват. Компаниите установяват взаимноизгодни партньорства със стартиращи компании - чрез поръчки, лицензи, директни инвестиции, придобивания или други специални вътрешни програми. Оценката се формира от комисия и се основава на пакет от информация, която участващите компании представят.

Прочети още...

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo