Съб04102021

Last updateЧет, 01 Апр 2021 1pm

Специалисти правят безплатни тестове за заболявания на щитовидната жлеза

Дискусия за значението на здравните досиета за пациентите подготвят от Националната пациентска организация на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2015
Специалисти ще правят тестове и ще дават безплатни консултации за заболявания на щитовидната жлеза. Това ще се случи от 13 до 15 май в Интер Експо Център на 49-ото издание на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ. Акция за изследване за вирусни хепатити, диабет и наднормено тегло също ще бъдат сред инициативите, които организира Националната пациентска организация.
На 13 май ще има информационенден за заболяванията на щитовидната жлеза. На щанда на Националната пациентска организация ще получите консултация от специалисти и на всеки желаещ ще бъде направен тест за риска от заболявания на щитовидната жлеза и щеполучи въпросник за информираност.

„С тази акция целимда повишим информираността, тъй като тези заболявания са се превърнали в проблем на съвременното общество. Важно е да насочим вниманието към ранното диагностициране и навременната профилактика“, коментираха от Националната пациентска организация.
Дискусия за значението на здравните досиета за пациентите подготвянеправителственатаорганизацията на 13 май от 15.30 часа. Презентацията ще води специалистът по темата д-р Иван Вецев.
На 14 май ще има скринингова акция за наличие на вирусни хепатити B и C. При поява на положителен и/или съмнителен резултат, хората ще получат на място консултация, както и печатни материали за заболяването.

На 15 май Национално сдружение „Диабет, предиабет и метаболитен синдром” ще проведе скрининг за диабет, метаболитен синдром и наднормено тегло. Специалистите измерват три от показателите за метаболитен синдром, ще идентифицират рискови групи за диабет и ще дават съвети при наднормено тегло. На акцията посетителите ще получат информационни материали, свързани с диабетна полиневропатия.
Българският Червен кръст (БЧК) също е традиционен партньор на изложбата. На 13 май младежките аварийни екипи на БЧК ще направят демонстрации за оказване на първа долекарска помощ  и първа психосоциална подкрепа на пострадали при възникнала кризиска ситуация.
БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще бъде отворена за посетители всеки ден от 13 до 15 май 2015 г. от 9.30 часа до 18.00 часа. Всички посетители могат да ползват срещу заплащане буферния паркинг при метростанция “Интер Експо Център – Цариградско шосе”, както и подземния паркинг, разположен под зала 6 на изложбения комплекс. Входът за изложбата тази година ще бъде 3 лева.
Повече информация за БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ можете да откриете на:  http://bulmedica.bg/bg

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo