Пет01222021

Last updateПон, 21 Дек 2020 8am

Трансгранично сътрудничество

tranceУсилията на Бургаската търговско промишлена палата за подпомагане на регионалния бизнес са насочени не само връзки със страните от Европейския съюз, но и с осъществяване на контакти с региони от съседни страни, чиято географска близост е предпоставка за развитие на икономическите връзки. Такава страна е Република Турция, с която бургаската палата поддържа добри връзки и е участвала в осъществяването на редица проекти за трансгранично сътрудничество.

През тази година, след регионите Текирдак и Чорлу (виж стр. 1.) контакти бяха осъществени и с търговско промишлената палата в Кешан – туристически и стопански център в Егейската част на Европейска Турция.

На опознавателна среща, проведена в Бургас, ръководствата на двете палати, както и бизнесмени от двата региона обмениха информация относно характерните особености да местните икономики и набелязаха редица перспективни области за сътрудничество. С оглед на тези перспективи бе договорено Бургаска бизнес делегация да посети Кешан и да участва в организирана от двете палати кооперационна борса.

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo