Съб03062021

Last updateПон, 25 Ян 2021 7am

Отмяна на гръцкия "превантивен" данък

 svobodna targovia1На 6.11.2015 г. в БТПП постъпи писмо от Европейската комисия /ЕК/, с информация относно отмяна от страна на Гърция на разпоредбата от гръцкия данъчен закон, с която беше въведен т.нар. “превантивен” данък от 26% за български предприятия, търгуващи с Гърция.
На 3 август 2015 г. ЕК се произнесе по жалба на БТПП, като установи, че с посочената разпоредба Гърция е в нарушение на европейското законодателство. Също през август 2015 г., Гърция отмени спорния законов текст.


С писмото се предлага ЕК да прекрати процедурата по жалбата, освен ако БТПП не представи друга информация за нарушение на правото на ЕС. Срокът за изпращане на такава информация е 1 месец от получаване на писмото – т.е най-късно до 6 декември 2015 г.
В случай, че имате относима информация за нарушение на европейското право, моля преди указания срок да я изпратите на БТПП на мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , с оглед представянето й на ЕК. В противен случай, БТПП няма да възрази срещу прекратяване на процедурата на ЕК спрямо Гърция.

 

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo