Пет02212020

Last updateЧет, 13 Фев 2020 12pm

Българо-турски бизнес форум в Бургас

primorez1На 3-ти и 4-ти април 2014 г. в Гранд хотел „Приморец”, Бургас, се проведе бизнес форум под мотото „Българо-турският бизнес – добри практики, възможности и перспективи”. Присъстваха мениджъри на български и турски фирми, представители на местната и държавна власт, неправителствeни организации, медии.
Приветствие към присъстващите отправи Генеранлият консул на Република Турция в Бургас г-н Ниязи Акйол, който подчерта значението на тесните бизнес контакти, особено между фирми от трансграничните региони.


На форума основно бяха разисквани възможностите за разкриване на съвместни производства, за развитието на търговията между двете съседни държави и инвестиционния климат. Бургаската търговско промишлена палата бе представена от нейният председател инж. Цанко Иванов, част от екипа и представители на фирми-членове.
Презентации по разискваните теми представиха зам. министърът в Министерството на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов, г-н Еркан Бъчкън, зам. председател на Турско-българския бизнес съвет, DEIK - съвет за външно икономическо сътрудничество, г-н Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на Алкомет АД – една от най-успешните турски инвестиции в българската икономика. Г-н Цанко Иванов представи пред присъстващите инвестиционния потенциал на Бургаски регион. В презентацията на Бургаската палата бе отчетено благоприятното географско положение на региона, удобната инфраструктура, включваща възможности за ползване на морски, сухопътен и въздушен транспорт и добрия инвеестиционен климат в страната като цяло. Бе обърнато внимание и на специфичните особености на региона и на човешкия потенциал.
От особено значение за бизнеса на региона бе постигнатата договорка за директни контакти между БсТПП и DEIK с цел улесняване на контактите между фирми, проявяващи интерес към изграждане на съвместен бизнес, както и за насърчаване на трансграничните инвестиции.

primorez2

primorez3

 

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo