Нед09272020

Last updateСря, 08 Юли 2020 10am

Логистика без граници

 

trbs1Дейността и добрите практики на територията на най-голямото пристанище в Черно море – това в Констанца, бе представена на 11 март 2014г. в гр.Бургас.
Презентацията се случи в рамките на трейдинга по проекта на Бургаската търговско промишлена палата „Стратегия за предприемачество и адаптация – Бизнес и иновации без граници”, където търговско промишлена, морска и земеделска палата- Констанца, заедно със сдружение „Черноморски институт” Бургас са партньори. Участниците във форума бяха поздравени от инж. ЦанкоИванов, председател на БсТПП, който изрази задоволство от реалния обмен на добри практики, случващ се по време на двустранните срещи.


Гостите от румънския град представиха освен дейността на голямото си пристанище,също логистични фирми, фирма за превози на опасни товари и Свободнапромишлена зона – Констанца. На вниманието на бургаските домакини бе и презентацията на двете училища, чието обучение на кадри е свързано с морския бизнес, а именно Морския университет и Военноморската академия. Участниците от двете съседни страни бяха запознати също с цифри и факти, говорещи за рентабилността на дейностите в пристанището на Констанца.
От Бургаска страна бяха споделени добрите практики на общинската фирма „Бургасбус” и конкретно проекта за „Интегриран градски транспорт". Презентация като цяло за нашия транспорт бе направена от проф. Лина Анастасова от БСУ. На вниманието на румънските гости бе и предоставената информация за Свободна безмитна зона – Бургас.
Целта на поредната работната среща бе подобряване на бизнес средата и споделяне на добри практики от страна на румънските гости в областта на транспорта като цяло и в частност морския, логистиката и пристанищното обслужване.Да припомним, че при гостуването на бургаската делегация в Констанца бе представен туризма, като водещ сектор за развитието на Бургаски регион. Това са двата сектора, дефинирани в този проект като сектори с най-голямо значение за икономиките на двата района, по които се споделят добрите практики с целевите групи.

trbs2

trbs3

trbs4

trbs5

 

 

 

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo