Сря08232017

Last updateСря, 16 Авг 2017 8am

Нова магистърска програма УПРАВЛЕНИЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ

Прочети още...Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас предлага на Вашето внимание новата магистърска програма УПРАВЛЕНИЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ. По нея могат да се обучават по съкратена програма, т.н. „Тесен профил” – 3 семестъра, студенти, завършили икономическите специалности „Стопанско управление”, „Туризъм”, „Маркетинг” и „Индустриален мениджмънт” и др., които ще изучават само предвидените специализиращи учебни дисциплини. Останалите студенти, завършили други професионални направления, т.е. т. н. „Широк профил”, ще се обучават по пълната програма – 4 семестъра.

Прочети още...

На вниманието на клиенти и партньори на БсТПП във връзка с новите изменения в Закона за чужденците в България и Правилника за прилагането му

Прочети още...Бургаската търговско-промишлена палата информира своите клиенти и партньори, както и представителите и упълномощените лица на регистрираните в Търговския Регистър на БТПП търговски представителства на чуждестранни юридически лица в Република България, че извършва консултации по необходимостта от нови документи по наскоро приетите допълнения и изменения в Правилника на закона.
Експертите на БсТПП приемат, обработват и издават сертификати за актуално състояние на търговските представителства, извършват лицензирани и легализирани преводи, издават удостоверения и бележки в съответствие със законодателните норми.

Прочети още...

Посещение от Посолство на Ислямска република Иран

 

Прочети още...Г-н Хасан Дотаги, временно управляващ Посолството на Ислямска република Иран и г-н Мохаммад Али Киани, Съветник по културните въпроси се срещнаха с Председателя на Бургаската търговско-промишлена палта Цанко Иванов. Целта на посещението бе отправяне на покана за участие в бизнес делегация до Иран през есента на 2017 г.
Господин Дотаги отбеляза, че тази година се навършват 120 години от началото на дипломатическите отношения между двете държави и 70 години от установяването на културни връзки.
Председателят представи дейностите на Палатата и икономическите характеристики на Бургаски регион и направи преглед на търговско-икономическите отношения между двете държави.

Прочети още...

Ирландският посланик на посещение в Бургаската търговско-промишлена палата

Прочети още...Извънредният и пълномощен посланик на Ирландия в Република България Н. Пр. г-н Майкъл Форбс се срещна с ръководството и екипа на Бургаската търговско-промишлена палата. Това е първото посещение на дипломата в регионална търговска палата от началото на мандата му у нас през 2016 г.
Председателят на БсТПП Цанко Иванов представи историята и дейността на организацията. Прегледът на двустранния стокообмен показа, че за изминалата година той се равнява на 132,2 млн.евро и бележи ръст от 18,9% спрямо 2015-та. От 2005-та досега салдото за България е трайно отрицателно. През 2014-та то намалява до -7,4 млн.евро благодарение на пик в износа ни, който достига 71,7 млн.евро. След две поредни години на отрицателни инвестиционни потоци, за 2016-та ирландските инвестиции в България възлизат на 9,2 млн.евро.

Прочети още...

Партньори

sfautolemna1galsevan3szb2mastoplivo